Navigácia

Navigácia

    • ❤️Deň matiek❤️

    • Zber papiera

      Zber papiera

      Zber papiera sa uskutoční v dňoch 29.4. - 3.5.2024

    • 🎤Slávik Slovenska🎤

      Dňa 24.04. 2024 sa na našej škole uskutočnila súťaž v speve ľudových piesní. Porota mala ťažké rozhodovanie, pretože všetci naši žiaci, ktorí sa tejto speváckej súťaže zúčastnili, boli skvelí. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. V 1. kategórii sa umiestnili: 1. miesto M. Šváb 1.A - postup do okresného kola 2. miesto L. Horváthová 1.B 3. miesto L. Bitóová 3.A V 2. kategórii sa umiestnili: 1. miesto T. Palinská 6.A - postup do okresného kola 2. miesto M. Miheliová 4.A 3. miesto L. Potová 6.A Víťazom srdečne blahoželáme.

    • 🌏Deň Zeme🌏

      🌏Deň Zeme🌏

      Aj tento rok sme si pripomenuli „sviatok“ našej planéty. Mladší žiaci si zaspievali pieseň o triedení odpadu, vyrobili papierové vrecúško a naučili sa, čo patrí do kompostéra. Svoje vedomosti ukázali pri riešení šifry o dobe rozkladu odpadkov, spoznali typické stromy Slovenska a recyklačné symboly.

      Starší žiaci pomocou osemsmerovky, skladania obrázkov či hádania slov spoznávali slovenské a svetové endemity. Pexesom si zopakovali základné pojmy súvisiace s ekológiou a prstom na mape zablúdili do afrických štátov. Výsledkom ich objavovania bolo poznanie, že ľudská nevedomosť, chamtivosť a sebeckosť sú dôvodom zbytočného umierania ohrozených druhov rastlín a živočíchov.

    • Dôležitý oznam

      Dôležitý oznam

      Vážení rodičia, 

      na základe VZN č. 2/2024 obce Seňa sa od 1.5.2024 mení príspevok na čiastočnú náhradu za stravovanie

      v zariadení školského stravovania a to  režijné náklady na sumu 5€ na mesiac

      Zákonný zástupca je preto povinný uhradiť ešte sumu 4€ za mesiace máj a jún 2024 do konca apríla 2024!

      Pripomíname, že na základe uvedeného VZN sa od 1.5.2024 mení aj príspevok na činnosť ŠKD na sumu 

      20 € na prvé dieťa  a 15 € na druhé a ďalšie dieťa  za mesiac.

      Zákonný zástupca je povinný túto sumu uhradiť vopred do 15. dňa v kalendárnom mesiaci!

    • Deň narcisov

      Dňa 18. apríla sa aj na našej škole uskutočnil DEŇ NARCISOV. V tento deň sa podarilo našim dobrovoľníkom vyzbierať sumu 275,83€. Všetkým patrí VEĽKÁ VĎAKA. 

    • Nepovinná literatúra s Lukášom Latinákom

      Dňa 11.4.2024 sa žiaci II. stupňa zúčastnili "hodiny literatúry" so známym slovenským hercom a glosátorom Lukášom Latinákom. Ďakujeme za krásny kultúrny a veľmi inšpiratívny zážitok. 

    • Venujte nám 2 % z Vašich daní

      Vážení rodičia a priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane! Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj SOPKA, n. o. Seňa. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Ďakujeme!

    • 🏆Aprílový detský viacboj🏆

      🏆Aprílový detský viacboj🏆

      Dňa 16.04.2024 sa naši žiaci zúčastnili súťaže detská atletika, pod názvom: Aprílový detský viacboj. Súťažilo sa v troch disciplínach, ako družstvo, ale aj ako jednotlivci. Pri hojnom počte umiestnení na stupni víťazov, sme si ako družstvo vybojovali II. miesto s celkovým počtom 31 bodov. Menovite umiestnení žiaci na stupni víťazov, podľa disciplíny a kategórií. Skok do diaľky z miesta starší žiaci: 1.miesto - Jakub Parkanský, výkon 181cm, mladšie žiačky: 3. miesto - Diana Kostúrová, výkon 118cm, Hod plnou loptou 2kg- starší žiaci: 2. miesto - Tobias Koval, výkon 5,50m, 3.miesto - Jakub Parkanský, výkon 5,30m, Staršie žiačky - Gabriela Kuskuličová, výkon 5,80m, mladší žiaci - 3.miesto - Martin Šváb, výkon 2,80m, mladšie žiačky - 1.miesto - Doroti Župčanová, výkon 2,50m, Beh cez prekážky 40m - starší žiaci : 1.miesto - Tobias Koval, výkon 10,09s, 2. miesto - Jakub Parkanský, výkon 10,36s, mladší žiaci: 1.miesto - Martin Šváb, výkon 10,66, mladšie žiačky: 3.miesto - Doroti Župčanová. Žiakom srdečne blahoželáme za vzornú reprezentáciu školy.

    • Dôležitý oznam

      Dôležitý oznam

      Vážení rodičia, 

      na základe VZN č. 2/2024 obce Seňa sa od 1.5.2024 mení príspevok na činnosť školského klubu detí:

      - prvé dieťa sumou 20 €

      - druhé dieťa sumou 15 €

      - ďalšie dieťa sumou 15 €

      Zákonný zástupca je povinný túto sumu uhradiť vopred do 15. dňa v kalendárnom mesiaci!

    • Medzinárodný deň florbalu

      Dnes, 12.04.2024 si pripomíname Medzinárodný deň florbalu. Reagovali sme na výzvu Slovenského zväzu a v rámci hodín TSV si naši najmladší, ale aj starší žiaci s úsmevom na tvári vyskúšali florbalové zručnosti a tiež si zahrali. #medzinarodnydenflorbalu

    • Čitateľský oriešok

      Prosíme hlasujte za našich žiakov na priložených linkoch!  Hlasovať je potrebné na uvedenom linku, NIE POD OBRÁZKOM na facebooku školy!!!  ĎAKUJEME! ❤️

    • Riaditeľské voľno

      Riaditeľka Základnej školy v Seni oznamuje,

      že dňa 10.4.2024  (streda)

      v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje

      riaditeľské voľno.

    • Englishstar

      Let yourself shine! Prihlás sa do súťaže Englishstar!

      Chceš si otestovať svoje vedomosti z angličtiny a vyhrať zaujímavé ceny? Registruj sa do 10.4.2024 a súťaž v svojej kategórii (1. - 9. ročník) priamo v škole 25.4.2024.  Registračný poplatok je 6,50 €.

      Viac informácií a pravidlá súťaže na https://englishstar.sk/

    • Zápis do 1. ročníka

      Na zápis musia prísť obaja zákonní zástupcovia aj s dieťaťom, ktoré do 31.8.2024 dovŕši 6 rokov. Nutné je priniesť rodný list dieťaťa a občianske preukazy oboch jeho zákonných zástupcov. Prihlášku je možné vopred vyplniť na stránke školy - elektronická prihláška. Prihlášku nie je potrebné vytlačiť.

    • Príjemné sviatky jari

    • Celoslovenský čitateľský maratón📖

      Celoslovenský čitateľský maratón📖

      Podporu čítania a lásku ku knihám, hlavne počas marca – mesiaca knihy sme sa rozhodli šíriť aj zapojením sa do aktivity, ktorú organizuje Detská linka istoty – čitateľský maratón.

      Celoslovenský detský čitateľský maratón “Čítajme si…” 2024 sa konal v termíne od 18. do 22. marca 2024 v školskej knižnici a priniesol krásne výsledky – 223 detských čitateľov čítalo z vybraných kníh a svojím podpisom potvrdilo účasť na čitateľskom maratóne. Deti sa zároveň dozvedeli základné informácie o DLI - telefónne číslo 116 111 i možnosti, kedy sa v prípade pomoci na detskú linku obrátiť.

      Čitateľský maratón bol doplnený o aktivity k mesiacu knihy. Žiaci sa dozvedeli, prečo je to práve marec, vyrobili si fotozáznamy NAJ KNIHY (1. stupeň) či vylúštili KNIŽNÚ ŠIFRU (2. stupeň).

    • Noc s Andersenom

      Noc s Andersenom

      Tak ako každý rok, aj tento rok sa naša škola a knižnica premenili na rozprávkové miesto plné tajomstiev a dobrodružstiev. 22. marca 2024 k nám zavítali deti, na ktoré čakali dobrodružstvá nekončiace ani po zotmení. Oslávili sme tak spoločne jeden z najväčších sviatkov všetkých milovníkov rozprávok - Noc s Andersenom. Veríme, že deti našu školu a knižnicu spoznali bližšie v čase, keď ju mohli mať „sami pre seba,“ a vďaka tomu k nej nadobudnú bližší, srdečnejší vzťah a budú sa do nej ešte radšej vracať nie len po knihy, ale aj za príjemnými spomienkami a pocitom domova. Okrem zábavných súťaží sa mladí „nocľažníci“ vydali na rozprávkovú cestu okolo sveta plnú rôznych prekvapení, ale najviac zo všetkého vznikli pekné kamarátstva! Krásne chvíle v spoločnosti žiakov sa tento rok ukončili a tešíme sa na ďalší ročník.

      Mgr. Alexandra Čupková

    • Prosíme, podporte náš projekt

      Hlasujte za náš projekt v programe Budujeme školské klimatické záhrady.

      Ak ste zákazníkmi služby Zelená energia od VSE, môžete našu podporiť Vašim hlasom! Hlasovanie: https://www.vse.sk/zelena-energia/hlasovanie#hlasovanie 

      Ďakujeme! 

    • Rómovia recitujú

      Tešíme sa z úspechu našej žiačky Jazmíny Horváthovej zo 7.B, ktorá v krajskom kole recitačnej súťaže Rómovia recitujú obsadila krásne 2. miesto. Blahoželáme!

    strana: